Toate acestea asigurau securitatea socială şi dezvoltarea ţării, inducînd populaţiei sentimentul tonic al siguranţei pentru viitor. Aşa se şi explică faptul că mulţi tineri, care nu se informează din documentele oficiale sau din presă, ci iau ca repere amintirile părinţilor, şi-ar dori să trăiască în socialism, pentru că:
- ar avea locuri de muncă sigure;
- ordinea şi disciplina din învăţămînt (inclusiv uniforma şcolară obligatorie) cresc nivelul de pregătire;
- nu erau atîţia oameni cu lipsuri materiale; fiecare avea strictul necesar de trai, iar alimentele erau mai sănătoase şi mai ieftine;
- respectul dintre oameni era mai mare, ceea ce impunea tinerilor o conduită civică responsabilă.
După 1989, prin distrugerea sistematică a capacităţilor de producţie, creşterea masivă a importului de produse industriale şi agricole şi desfiinţarea a milioane de locuri de muncă, România a pierdut valori însemnate din Produsul Intern Brut. Pierderile, în timp, s-au adîncit, concomitent cu distrugerile produse. Avînd în vedere gradul productiv, nivelul tehnic existent la data de 31.12.1989 şi proiectele vizînd productivitatea şi competitivitatea tehnico-economică ale produselor pe termen scurt şi mediu, se poate considera că s-au pierdut, în intervalul 1989-2008, circa 3.900 miliarde de euro, ceea ce echivalează cu de 33 de ori Produsul Intern Brut al României pe anul 2010 (118 miliarde de euro).
Specialiştii în domeniul economic au arătat că, dacă se menţineau gradul de producţie şi nivelul tehnic de producţie al anului 1989, PIB-ul putea să atingă, în anul 2008, o valoare de 4,2 ori mai mare decît cel realizat în anul 1989 (PIB=101,1 miliarde euro). Pe lîngă această pierdere colosală, de 3.900 miliarde de euro, începînd cu anul 2005, au plecat din ţară valori importante din PIB, prin intermediul unor grupuri oculte, reprezentate de companii multinaţionale, care au pus stăpînire pe avuţia naţională a României. Cum, în anul 2008, PIB-ul realizat a fost de 136,8 miliarde de euro, din care 57,3 miliarde de euro au plecat din ţară, respectiv 42%, înseamnă că, de fapt, numai diferenţa de 79,5 miliarde de euro revine românilor pentru asistenţă socială şi dezvoltare. Acum se vede mai bine de ce Guvernul B-B (Băsescu-Boc) impune, cu un cinism criminal, curbe de sacrificiu românilor, în loc să supună companiile străine unor condiţii restrictive.
Maine ultimul episod si citarea sursei si a creatoarei acestor randuri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu