vineri, 13 august 2010

Parteneri gresiti

Romania este in UE. Parerea mea este ca ne puteam descurca foarte bine si fara UE. Puteam bine merci sa exportam si sa importan spre/dinspre tari care nu fac parte din UE. Oricum platim sume mari anual catre UE si nu luam fonduri UE pentru ca conducatorii actuali nu stiu sau nu vor sa fructifice aceste fonduri, ca atare nu le mai atrag deloc pentru ca apoi sunt controlati de catre UE daca le-au cheltuit corect. Deci ne era mult mai bine fara UE, mai ales ca aveam si noi granitele mai sigure. Acum fiecare intra in orice tara cu ce vrea si cand vrea pentru ca s-au desfiintat punctele de control vamal in UE.
Partener cu SUA. De ce suntem noi parteneri cu cel mai razboinic popor? Americanii sunt cei mai urati oameni din lume. Mai sunt si peste mari si tari. In loc sa fim parteneri cu vecinii nostri, noi permitem americanilor sa-si puna bazele la noi si sa ii atace curand (vezi Iranul). Cu cine esti prieten? Cu vecinul de pe scara sau de pe strada sau cu cel din alt sat/cartier? Si de ce SUA este asa de intrigata ca Iranul are arma nucleara (sau e pe cale sa aibe)? Tocmai ei sunt aia intrigati? Care a fost singura tara care a folosit arma nucleara? Iranul? Nu. SUA. Ei ar trebui sa fie ultimii care sa comenteze, mai ales ca acum detin aceasta arma si nimeni nu ii intreaba de nimic. E ca si cum eu sunt murdar de sos la gura si ii zic unuia "ba nesimtitule, sterge-te de sosul de la gura, imputitule".
Din totdeauna noi n-am stiut cu cine sa fim prieteni (pe plan politic). Ne-am aliat cu cele mai detestate popoare. Defapt nu am stiut nici sa ne alegem conducatorii, ca defapt ei decid politica de parteneriat politic/militar in exterior. Degeaba peste 50% ii uraste pe americani, daca Basescu bate palma cu ei.
Ne meritam soarta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu