marți, 8 decembrie 2009

Scaunul li se misca

Crin Antonescu.
Dupa ce a lasat PSD-ul sa-si bage limba in gura PNL-ului acum ar cam trebui sa-si dea demisia. Dar singura lui sansa sa ramana presedinte este sa mearga impreuna cu PDL la guvernare. Probabil ca Tariceanu i-a zis asa "Vrei sa nu fac presiuni asupra ta si sa nu devin presedinte de partid? Atunci intra la guvernare ca sa ma numeasca Base premier. Asta e sansa ta ca sa mai ramai presedinte." It's a win-win situation for Tariceanu. Crin il asculta si el devine premier. Crin nu-l asculta si devine presedintele PNL.
Mircea Geoana.
La el nu este decat solutia demisiei sau a pierderii alegerilor cat de curand la inceput de an 2010. Daca nu isi da demisia atunci clar o sa piarda alegerile la recentul congres extraordinar din ianuarie sau februarie 2010. Or sa tipe astia la el "Baaaa. Noi am bagat milioane de euro in curul tau ca sa ne iasa si noua o felie din cascaval dupa alegeri si tu ce faci? Pierzi? Te-a mancat in cur sa te duci la Vantu in crucea noptii? Acum e vremea decontului. Sa te puna Vantu presedinte la el in curte. Pana una alta da-te lovit sa vina altul la conducere ca poate cu ala avem sanse in 2014. Cu tine clar jucam pe o mana moarta. Hai pa!"
Este a doua oara consecutiv cand PSD pierde alegerile prezidentiale. Si nu e neaparat vina celor alesi sa candideze cat vina partidului ca nu s-a spalat de zoaiele pe care alte partide si lumea le-a aruncat peste ei. Stiu ca au imagine de comunisti si de corupti si ce fac? Nimic. Atunci nimic nu o sa castigati nici in 2014. Daca nu face nimic sa schimbe aceasta imagine prin promovarea tinerilor cu imaginea inca nepatata, PSD nu va da candidat nici macar in turul 2 pentru 2014. Prevad pentru urmatoarele alegeri o finala cu candidat PDL vs. PNL. Acum e vremea dinozaurilor din PSD sa plece daca mai vor presedintia. Dar cu Geoana presedinte nu vad asta intamplandu-se. Pacat ca e prea necopt ca eu il vedeam pe Ponta presedinte de partid. Oricum daca Geoana se da la o parte sau e dat la o parte (alta varianta nu e ... PSD-istii sunt negri acum), vad presedinte PSD pe Mitrea sau Liviu Dragnea sau chiar Dan Nica. Stiu ca nu reprezinta neaparat o schimbare in bine, dar mai rau decat cu Geoana nu se poate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu