miercuri, 9 decembrie 2009

Sistemul de votare si drepturile omului

Romania este o tara in care se respecta drepturile omului. Unul din drepturile fundamentale este cel referitor la exercitarea dreptului de a vota. Nu conteaza unde esti, esti roman si trebuie sa votezi. In mod normal este un lucru bun, dar cand acest lucru atrage de la sine abuzuri in masa, treaba pute. Sa luam situatiile pe rand.
Votarea in tara, la urnele speciale
Nu te afli in orasul de resedinta. Esti plecat in delegatie sau in vizita la cineva. Sau cine stie ce treaba mai ai in alt oras. E normal sa votezi, dar cand incep sa circule autobuzele mai rau ca pe un circuit de formula 1 si cand nu poti verifica cnp-ul nimanui pentru ca in sectiile speciale nu se inregistreaza cnp-urile celor care voteaza acolo, incepi sa te intrebi daca nu cumva trebuie interzisa votarea in alt oras decat cel de resedinta. Nu esti in orasul tau, asta e. Life stinks pentru unii. Nu putem sa ne rezolvam si treburile si sa si votam.
Votarea in afara tarii, la ambasade / consulate
Esti roman si e dreptul tau, dar pentru ca intotdeauna este un dar, cand tu esti plecat de 5 ani sa zicem din tara, la capsuni sau pe santier sau cine stie ce mai faci pe acolo si ai pierdut contactul cu viata societatii romanesti si mai ales ai pierdut legatura cu stirile legate de politica, cum poti tu sa votezi pentru mine care traiesc in Romania? Tu prinzi acolo cel mult TVRi sau Pro Tv International. Cum afli tu ce afaceri murdare sau ce realizari au politicienii? Te bazezi mai mult pe telefoanele in tara, telefoane la care nu te poti intinde cat vrei tu ca sa afli tot ce trebuie sa ca sa fi un om informat. Ca atare, ai pierdut contactul. Cum de ti se da tie voie, roman care traiesti sa zicem la Madrid sau Hong Kong sau Napoli sa imi decizi mie soarta? Pe Dvs. va pune cineva sa votati presedintele unui bloc din Ferentari cand Dvs. stati in Tineretului? Ce mai stiti Dvs. ce mai e in acel bloc cand ati plecat din el de 5 ani? Aberant!

P.S.: am votat Geoana si aceasta postare nu are legatura cu pierderea lui a alegerilor ci de sistemul de votare defect. Oricum ma bucur ca pierde iar PSD-ul alegerile, asta ca sa vada si ei cum e sa fie furati. Cand era sa castige Vadim in 2000 presedintia, ei dadeau din umeri cand Vadim facea scandal ca a fost furat. Cand esti furat nu e bine, nu? E nasol, nu? Ia sa mai vedeti si voi cum e sa castigati alegerile dar defapt sa le pierdeti oficial pe motiv ca au fost furate. Eu am vazut morti care erau pe liste si se semnase in dreptul lor. Acum ca s-a furat ptr Base sau Geoana nu am de unde sa stiu. Cert e ca au fost nereguli multe. Eu am vazut procese verbale si totalul numararii in anumite licee in care Geoana avea peste 70%. Eu am luat pulsul oamenilor care discutau pe strada, la coada, in masina despre cum "iar o sa avem 5 ani cu asta? Nu mai scapam frate de el?". Sa vada si ei cum e sa fii furati!

P.S.2: iata inca un exemplu de ciudatenie:
link (pesurse.ro)
Cum e posbil sa blochezi informarea? Ti-au fost solicitate niste documente si tu trimiti circulara ca lumea sa nu dea drumul la documente? Daca erau corecte, de ce nu le trimiti? Ti-e frica de ceva? Din ele cumva se poate vedea frauda?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu