marți, 12 ianuarie 2010

Uciderea lui Michael Jackson

El si Elvis reprezinta singurele vedete care au revolutionat din temelii muzica mondiala. Este poate singurul mare star care nu a trecut macar in vizita pe la un centru de dezalcolizare sau dezintoxicare. Este poate singurul star care nu a fost implicat in indiscretii sexuale (acuzatia de pedofilie dovedindu-se dupa moartea lui neadevarata). A fost unul dintre putinii care a criticat distrugerea treptata a planetei de catre marii magnati. Nu l-ati ucis numai pe Michael. Ati ucis si speranta mea ca lumea asta o sa devina mai buna.
De ce cred ca a fost crima? Pai, e evident. El urma sa sustina 50 de concerte la Londra. Daca cumva urma sa cante si "Heal the world" sau alte melodii in care el critica interventia marilor magnati in distrugerea planetei prin defrisarea padurilor, fog-ul fabricilor si multe altele. Ei nu au interesul ca lumea sa devina mai buna ci ca ei sa castige bani. Cum? Distrugand-o, infometand lumea, indatorand-o prin bancile lor si impovarand-o economic cu produsele lor pline de chimicale.
Nu a fost pedofil. Am crezut asta de la inceput si am sa cred intotdeauna. Cand s-a dat verdictul in procesul intentat lui, am stat cu ochii lipiti de televizor si ma rugam sa fie achitat. A fost. Dar pata pe biografia lui tot a ramas. Semnele de intrebare si barfele au continuat. Odata aruncat noroiul pe camasa lui alba, chiar daca il spala, o pata tot ramane. Dupa moartea lui, copilul "agresat" a declarat ca nu e adevarat ce declarase la proces si ca tatal lui l-a pus sa minta. Probabil ca l-au cuprins remuscarile.
Michael a fost un adult cu o minte de copil, dar foarte destept. A avut o inima mare si, pentru ca el nu a avut o copilarie fericita, a dorit sa construiasca un parc pentru copii si sa ii invite pe ei sa se distreze, sa aiba ei ce el nu a putut cand era mic.
M-am uitat la This is it si am obserat cum punea la punct fiecare miscare a mainii, fiecare nota muzicala. Statea cu cei din trupa si repeta o ora pentru 1 minut de coregrafie. Magnific!
Dumnezeu sa-l odihneasca! Si, Michael, iarta-i pe cei care te-au ranit. Nu merita atentia ta. Pentru noi, ramai cel care ne-a inspirat. Un model in viata. Melodiile tale vor fi ascultate si peste 50 de ani. Asta este cel mai important. Michael, tu nu ai murit. Traiesti prin muzica ta.

Un comentariu: